Aangenaam,

Jeanette van Tricht

 “Een realist met verbeeldingskracht die door creativiteit verandering tot stand weet te brengen”, zo omschrijven mensen mij.

Met passie creëer ik educatief materiaal en beelden die aantrekkelijk zijn om naar te kijken, maar ook een functie hebben. Zo ondersteunen ze kinderen bij persoonlijke ontwikkeling en geven inzicht in de eigen mogelijkheden. Visuele ondersteuning met betekenis.

Het is mijn missie om complexe thema’s in heldere beelden te vertalen. Het bieden van structuur, inzicht in tijd, versterken van sociale vaardigheden en zelfstandig functioneren zijn daarbij belangrijke thema’s.

Mijn visie is dat visuele materialen verhelderend werken. Ze helpen het geheel overzien, en ook beter te onthouden. (Onderzoek laat zien dat mensen 10 procent onthouden van wat ze horen, 20 procent van wat ze lezen, en liefst 80 procent van wat ze zien en doen).

Dit is mijn motivatie om educatief materiaal te ontwikkelen voor kinderen. Met thema’s als tijd, gevoel, emotie en gedrag vertaald in pictogrammen, prentenboek en educatief materiaal. Mijn ruim 20 jaar ervaring als vormgever, kennis van communicatie (master NLP) en ervaring met autisme helpen mij daarbij.

“De seizoenen van Gauguin”

Met een eigen combinatie van oude en nieuwe technieken heb ik dit werk in de stijl van Gauguin gemaakt.

Het staat symbool voor zijn reizen, avontuurlijke leven en zoektocht in materialen en technieken.